MENU

Libert ontvangt eerste Rolf Olland Cultuurprijs, aanmoedigingsprijs gaat naar Schakelaar en Scheffer

Gerard Libert is de eerste winnaar van de Rolf Olland Cultuurprijs. De prijs werd dit jaar in het leven geroepen als eerbetoon aan wijlen Rolf Olland, één van de oprichters van het Cultuurfonds Hattem (CFH). Eline Schakelaar en Jeroen Scheffer ontvingen daarnaast de aanmoedigingsprijs.

De Rolf Olland Cultuurprijs geldt als blijk van waardering en is een aanmoediging voor mensen of organisaties die zich inzetten voor de Hattemse samenleving op het gebied van verbinding, kunst, cultuur en natuur. De prijs werd uitgereikt op de Midzomerreceptie van de gemeente Hattem.

Daar was Gerard Libert de eerste persoon die het bijbehorende gegoten beeldje van kasteel van De Dikke Tinne in ontvangst mocht nemen. Libert ontving het beeldje uit handen van burgemeester Marleen Sanderse. Ook ontving hij een cheque ter waarde van 1000 euro.

Volgens het Cultuurfonds Hattem is Libert namelijk ‘zeer betrokken bij de historie, cultuur en natuur van Hattem’. Zo is de winnaar van de Rolf Olland Cultuurprijs actief als natuurgids, stadsgids, schrijver en bestuurslid van het Sint Annagilde en gids van de Katholieke kerk aan de Zuiderzeestraatweg. Ook geeft Libert lezingen over de historie van Hattem, is hij de schrijver van het spektakelstuk de Kooi van Wassenaer en fungeert hij als commissielid van de Daendelslezing.

Twee prijzen
In totaal kwamen er voor de Rolf Olland Cultuurprijs twaalf nominaties binnen bij het bestuur van het CFH. ,,Wat mooi dat er zich in ons prachtige Hattem zoveel mensen zich vrijwillig inzetten. Daarom hebben wij als bestuur van het CFH gemeend om twee prijzen uit te reiken”, sprak Dries Jonker namens het CFH tijdens de uitreiking van de cultuurprijs. Naast de Rolf Olland Cultuurprijs reikte het CFH ook een aanmoedigingsprijs uit.

Deze aanmoedigingsprijs werd uitgereikt aan Jeroen Scheffer en Eline Schakelaar. De Hattemers ontvingen de prijs – bestaande uit een cheque ter waarde van 1000 euro – voor de verschillende muzikale- en maatschappelijke initiatieven die zij hebben georganiseerd, zoals de kerstshow in 2017 waarin zij samen met ondernemers een groot aantal eenzame ouderen trakteerden op een geheel verzorgde avond uit.

Daarnaast zijn Scheffer en Schakelaar de gezichten achter de Maestro van Hattem en zijn zij momenteel druk bezig met het project Kleurrijk dat in oktober wordt georganiseerd in het kader van het Hanzejaar. De Hattemers waren ook actief als bestuurslid van Muziekvereniging Ontwaakt.